Muutamia kertoja olen nyt testannut kaupan pakastelaarista löytyvää Quornia. Quorn on käymisprosessilla valmistettu proteiinivalmiste, jonka pääraaka-aine on mykoproteiini, eli sieniproteiini. Sapuskaa myydään meidän lähikaupassa rouheena ja kuutioina, mutta sitä on myös fileenä, nugettina ja pihvinä. Täysin vegaaninen tämä tuote ei ole, sidosaineena on käytetty kananmunaa. Meillä tämä on kuitenkin rantautunut yhdeksi vakituotteeksi, löytyy aina pakastimesta.
Tällaista oikein perinteisistä perinteisintä arkiruokaa valmistui viimeksi.
Perunoita ja itse tehtyä kastiketta!
Ensin kuullotetaan öljyssä sipuli ja valkosipuli. Sitten tehdään normaali ruskea kastike, jonka itse teen näin.
Heitetään klöntti voita kasariin ja sulatetaan. Päälle tuutataan ehkä vajaan desin verran vehnäjauhoa, ja ruskistetaan kunnolla ruskeaksi koko ajan sekoittaen. Kun voi-jauhoseos on kunnolla ruskistunut, aletaan päälle heittää kiehuvaa vettä (itse mikrotin veden kiehuvaksi, kun en jaksanut kaivaa vedenkeitintä kaapista). Ensin vettä laitetaan vähän, ja sitten taas vähän. Sekoitetaan koko ajan. Kun seos on sellaista hieman löystynyttä, niin vettä voi heittää kunnolla perään. Itselläni tulee jauhokokkareinen kastike, jos viskaan saman tien kaikki vedet kasariin.
Kun kastike on valmis, heitetään sekaan sipulit, quorn-rouhe ja mausteet. Meillä on perinteinen soijaloraus+mustapippuri+ketsuppia reilu tuuttaus. Tällä kertaa viskasin mukaan myös hiukan sambal oelekia makua tuomaan. Annetaan porista reilut 10 minuuttia. Valmis!
Kovin viehättävähän tämä annos ei ole. Maku sitäkin parempi! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti