maanantai 25. tammikuuta 2016

Kvinoa-lohilaatikko

Jälleen meille uusi ruoka-aine kokeiluun - kvinoa. Erittäin positiivinen kokemus, tämä jää keittiön kaapin vakioarsenaaliin! Ohje on bongattu täältä. Kyseisessä sormiruokablogissa on itse asiassa paljon ihan huikean hyviä reseptejä, suosittelen. Hiukan modattuna toimivat mainiosti koko perheen safkanakin, eikä vain vauvojen sormiruokapöperöinä.



Tämänkertainen päivällinen valmistui seuraavan ohjeen mukaan.

1dl kvinoaa
150g lohta
puolikas sipuli
3 keskikokoista porkkanaa
kolmasosa sitruunan mehu
pari ruokalusikallista tilliä
2dl kookoskermaa (jos ei kookos uppoa, niin voi korvata muilla kermavalmisteilla)
2 kananmunaa 
mustapippuria, valkopippuria

Keitä kvinoa. Kuullota pannulla porkkanat ja sipuli. Sekoita nämä keskenään, lisää joukkoon kala, tilli, sitruunan mehu ja mausteet. Annostele vuokiin. Itselläni ei ole muffinsivuokaa/peltiä, joten käytin kertakäyttöisiä leivosvuokia - toimivat moitteetta. Sekoita kulhossa kananmunat ja kookosmaito, kaada vuokiin. Paista uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Erittäin simppeliä, helppoa, herkullista! Aikuisten ja isompien lasten versioon voi lisätä halutessaan vaikka hiukan mausteisuutta ja suolaa.

Meillä näiden kylkeen tehtiin salaatti, ja polkaisin kermaviilikastikkeen sivuun. Tällä kertaa kermaviilin joukkoon sekoitin reilun määrän tilliä, sitruunamehua, mustapippuria, tomaattia ja kurkkua pieneksi pilkottuna, mustapippuria ja ripaus suolaa.

Ensin porkkanoita raasteeksi. Itse raastoin ihan hienoksi.


Tilliä.

Perinteinen kermanavaus - pöydälle.

Kolmevee sekoitushommiin.


Keitetty kvinoa loppujen joukkoon.


Mössö valmiina uuniin!

Mössöt pellillä. Yllättävän vähän leivosvuoat levisivät.
 

Aikuisen ja kolmeveen annos. Kuvasta huomaa, että menossa on "aineet erillään"-vaihe....

Kvinoa-lohilaatikkoa valmiina!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti